torstai 30. marraskuuta 2017

Venetsia, kaupunki täynnä romantiikkaa

Viime viikonloppuna matkasimme ystävieni kanssa Venetsiaan, tuohon romanttiseen kanaalien kaupunkiin. Olin innoissani reissusta, sillä olen aina halunnut käydä Venetsiassa ja Italia on yksi lempimatkakohteitani Euroopassa. Reissusta tulikin vieläkin ikimuistoisempi kuin osasin kuvitellakaan...

Toinen puoliskoni yllätti minut täysin, sillä hän oli minua vastassa tuona kauniina perjantaiaamuna bussiasemalla, jonne saavuimme. Olin ensin aivan ihmeissäni, sillä hän kertoi aiemmin olevansa reissussa Norjassa (!) ja lähetti sieltä vielä torstaina talvisia kuvia. Niinpä niin, taisi olla Googlen kuvahaun tuloksia nuo kuvat. Mutta täytyy kyllä sanoa, että tunsin olevani maailman onnellisin tyttö, sillä ikävä parin kuukauden jälkeen oli kyllä kova. Siispä, tuosta viikonlopusta ei kyllä romantiikkaa puuttunut - upea reissu. ♥ Ja täytyy kyllä vielä kiittää kavereitani, jotka tuon yllätyksen mahdollistivat. :-)

Mutta lässynläät sikseen ja enemmän siitä matkakohteesta. ;-) Venetsiassa parhaaksi tavaksi kulkea osoittautui kävely - Saarellahan ei autoja paljoa kulje. Viini oli halpaa ja ruoka hyvää, kuten Italiassa aina. Kuitenkin pahimpien turistirysien lähettyvillä hinnat olivat hyvin korkeat, kuten arvata saattaa, joten kävely vähän kauemmaksi noilta alueilta kannattaa.
Rakastan gelatoa! 


Nähtävyyksistä halusimme erityisesti vierailla Pyhän Markuksen tuomiokirkossa (Basilica di San Marco) ja Pyhän Markuksen torilla (Piazza San Marco), jossa kirkko sijaitsee. Kirkkoon pääsi ilmaiseksi sisälle, mutta enemmän minuun teki vaikutuksen itse Pyhän Markuksen tori ja sen rakennukset ulkoapäin. Kannattaa käydä ihmettelemässä!
Lisäksi matkatessame Canal Grandea pitkin gondolilla näimme monia kirkkoja ja muita nähtävyyksiä, joista gondolieeri meille kertoi. Siksi voin suositella gondoli-ajelua, ja jos matkaseurue on tarpeeksi iso, ei hinta tunnu niin pahalta tästä upeasta kokemuksesta. (Koko kierros 120 €, lyhyempi kierros 80 €; jaetaan matkaseurueen kesken).Venetsia on kyllä kaunis kaupunki. Sinne on helppo eksyä sokkeloisten kujien vuoksi, mutta itseäni ei haitannut yhtään kävellä välillä harhaan. Maisemia oli vain mukava ihmetellä. (Paitsi nälkäkiukun iskiessä... Onneksi kivoja ravintoloita tuntuu Venetsiassa olevan pilvin pimein...)  

Osasitpa yllättää... ♥

Sellainen reissu se. Nyt pitäisi sitten palata takaisin oppikirjojen ääreen. Taisi aivot jäädä vielä lomalle... Kuitenkaan jouluun ei ole enää pitkä aika, joten vielä jaksaa nämä viimeiset viikot ennen Suomeen paluuta painaa. Täällä Saksassa muuten joulumarkkinat ovat iso juttu. Mutta niistä lisää toisella kertaa! ;-)

Bis bald!

♥JennaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksalaista joulutunnelmaa

Voihan, miten aika on mennyt nopeasti viimeiset viikot! Opintojen kanssa on pitänyt kiirettä, mutta välissä ollaan nautittu saksalaisesta j...