sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Sadenpäivän Heidelberg

Lauantaipäivä meni ihastellessa kaunista Heidelbergin kaupunkia, joka on vain noin tunnin junamatkan päässä Stuttgartista. Ostimme kahden kaverini kanssa Baden-Württemberg-ticketin, jolla pääsi kulkemaan Baden-Württembergin alueella päivän ajan niin paljon kuin halusi. Hintaa per henkilö tuli noin 10 euroa.

Harmiksemme päivä oli sateinen, mutta emme antaneet sen haitata. Kävelimme Heidelbergin vanhaan kaupunkiin ihastelemaan vanhoja rakennuksia ja kirkkoa sekä markkina-aluetta. Halusimme nähdä myös Heidelbergin Vanhan sillan, jolta avautui näkymä ylös kukkuloille sekä kohti Heidelbergin satumaista linnaa.Kirkko, jossa kävimme sisällä ihmettelemässä


Vanha silta

Näkymät sillalta kukkuloille

Siellä se linna on!


Sillalta matkamme jatkui kohti Heidelbergin linnaa. Ylös linnalle voi joko kävellä tai matkata "vuorijunalla". Me päätimme kävellä ylös pitkin portaita. Ylhäältä avautuivat upeat näkymät Heidelbergin kaupunkiin ja sateesta huolimatta vietimme ulkona todella paljon aikaa ikuistaaksemme kauniit maisemat.


Linnan raunioita

Ostimme opiskelijahintaisen neljän euron lipun linnan sisäpihalle, mutta päästäkseen sisälle itse linnaan olisi meidän pitänyt ostaa lisäksi viiden euron hintainen lippu. Jo ulkona oli paljon nähtävää ja halusimme tutkailla linnan aluetta itseksemme.
Sisällä linnassa oli valtava viinitynnyri

Voisin sanoa, että kesäaikaan voisin viettää Heidelbergissä useammankin päivän ja käydä kipuamassa pitkin Filosofin tietä, syödä ulkona kivassa ravintolassa, nautiskella hellepäivänä terassilla yhdet sekä vain ihailla kaunista kaupunkia.

Heidelberg jäi mieleen minulle kauniina, historiallisena kaupunkina ja näitähän Saksassa riittää. Oli kuitenkin ihana päästä kotiin lämpimään suihkuun ja nautiskella lämmintä teetä pitkän sateisen päivän jälkeen, mukavuuden haluinen kun olen. :-)

Sellaista tällä kertaa. Mielelläni teen myös Q&A-tyyppisen postauksen, eli jos kysymyksiä on herännyt vaihtoon, Stuttgarttiin taikka esimerkiksi matkustamiseen liittyen, niin laitelkaapa tulemaan kommenttiboxiin/sähköpostiin jenna.komulainen96@gmail.com!

Bis bald!

♥ Jenna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksalaista joulutunnelmaa

Voihan, miten aika on mennyt nopeasti viimeiset viikot! Opintojen kanssa on pitänyt kiirettä, mutta välissä ollaan nautittu saksalaisesta j...