sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Opiskelut starttaa

Tällä viikolla päästinkin myös opintojen makuun, sillä ensimmäiset luennot alkoivat keskiviikkona. Minulla on neljä kurssia, jotka kaikki saan sisällytettyä tutkintooni kauppatieteiden opintoina. Täällä Stuttgartissa kurssit koostuvat luennoista (Vorlesung, VO) ja harkkaluennoista (Übung, UE). Molemmille on rekisteröidyttävä, jotta kurssin saa suoritettua ja saa täydet opintopisteet kasaan. Omat kurssini ovat kaikki 6 ECTS-opintopisteen kursseja.
Erasmus-opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kurssi suullisen kokeen tai kirjallisen kokeen muodossa. Suullinen koe on yleensä samalla viikolla kuin viimeiset luennot, koska yleensä vaihto-opiskelijoilla lukukausi kotimaassa menee limittäin Saksan lukukausien kanssa. Saksassahan siis Wintersemester kestää lokakuusta maaliskuuhun ja Sommersemester huhtikuusta syyskuuhun. Jos Saksassa viihtyy pidempään ja haluaa suorittaa kirjallisen kokeen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, on tämäkin mahdollista. Suullinen koe on kuitenkin helpompi ja kestää noin 15-20 minuuttia. Lisäksi omat kurssini ovat englanniksi, joten opintojen kanssa täällä ei luulisi olevan vaikeuksia. Kerkeän siis myös matkustella ja nauttia opiskelijaelämästä. :-) 

Näkymiä yliopiston ikkunasta 1/2

Näkymiä yliopiston ikkunasta 2/2

Stuttgartissa on ollut myös aivan mahtavat säät viimeisinpinä viikkoina! Botnangin kaupungin osassa on ihana metsä, jossa on tullut lenkkeiltyä paljon ja varustukseksi on riittänyt juoksuhousut, lenkkarit ja urheilutoppi. Lämmintä on ollut päälle +20 astetta. ♥ Hyvien säiden suosiessa päätimme vaihtarikavereiden kanssa mennä käymään tv-tornissa, joka on yksi suosituista turistikohteista täällä Stuttgartissa. Opiskelijana pääsymaksu ylös on vain 4 euroa ja maisemat ovat upeat. Ylhäällä on myös "kyltit", missä päin mikäkin pääkaupunki sijaitsee ja kuinka pitkän matkan päässä. Esimerkiksi Helsinkiin Stuttgartista on matkaa noin 1600 kilometriä.


Joku ikuisti nimensä tv-torniin...Opiskelijaelämään on tullut myös tutustuttua ja lauantaina meillä oli Come together -tapahtuma, joka oli suunnattu yliopistoon tuleville vaihto-opiskelijoille ja yliopistosta vaihtoon lähteville. Istuimme tapahtumassa maakohtaisesti pöydittäin ja meidän pöytämme koostui suomalaisista ja ruotsalaisista sekä näihin maihin vaihtoon lähtevistä. Tapahtumassa pääsin tutustumaan muihin suomalaisiin vaihtareihin sekä moneen Ruotsiin lähtevään, sillä Suomeen oli lähdössä vain yksi opiskelija. Tarjolla oli monenlaisia leivoksia (saksalaiset taitavat rakastaa makeaa), suolaisia snäcksejä sekä kahvia, teetä ja virvokkeita. Oli ihana puhua suomea pitkästä aikaa oikein kunnolla ja kuulla muiden vaihtareiden kokemuksia täältä Stuttgartista. 

Huomenna lähdenkin sitten buddy-ohjelman järjestämälle retkelle Europa Parkiin, mistä tulee varmasti upea reissu! Siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa. :-)

Bis bald!

♥ Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksalaista joulutunnelmaa

Voihan, miten aika on mennyt nopeasti viimeiset viikot! Opintojen kanssa on pitänyt kiirettä, mutta välissä ollaan nautittu saksalaisesta j...