sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Ennen vaihtoon lähtöä...

Halloo!
Mukava, kun eksyit tänne ja tervetuloa lukemaan vaihtoajastani täällä Stuttgartissa Saksassa!

Tähän alkuun kerron vähän itsestäni:
Olen 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija Oulusta ja päätin lähteä vaihtoon kolmannen opiskeluvuoteni syksyllä tänne Saksaan. Olen opiskellut saksaa nelosluokalta saakka, joten ymmärrän hyvin kieltä. Itse tuottaminen onkin vähän haastavampaa, mutta täällä sitä harjoitusta sitten tuleekin. :-) Täällä Stuttgartin yliopistossa onkin suurin osa kauppiksen kursseista saksaksi, mutta löysin muutamia englannin kielisiä kursseja, joille aion osallistua.

Saksaan päädyinkin juurikin sen vuoksi, että olen opiskellut sitä pitkään, se on osa Eurooppaa ja kulttuurierot eivät ole niin suuret. Lisäksi täällä on aivan mahtavat kulkuyhteydet ja aikaerokaan ei ole Suomeen kuin tunnin! Alunperin minun ei ollut tarkoitus lähteä Stuttgartiin, vaan Mannheimiin, jonne Oulun yliopiston vaihtokoordinaattori olikin minut hyväksynyt. Tämä tapahtui siis keväällä 2017. Minulle selvisi myöhemmin, että Mannheim ei kuulu enää vaihtokohteisiimme ja  vaihtokoordinaattori kertoi minulle, että oli hyväksynyt minut vahingossa sinne ja ainut vaihtoehdoistani, minne oli paikkoja enää jäljellä oli Stuttgart. Täällä sitä nyt sitten ollaan... :-D

Sekaannuksen jälkeen minulle selvisi, että englannin kielisiä kursseja on hyvin vähän jos lainkaan ja aloin selvittämään asiaa. Soitin Stuttgartin yliopistoon ja sieltä eräs todella ystävällinen nainen lupasi selvittää asiaa. Hänen avullaan löysinkin englannin kielisiä kursseja, jotka pystyin kirjaamaan Learning Agreementiin.

Kun sain ensimmäisen viestin, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi Stuttgartin yliopistoon, hain asuntoa heti paikalliselta opiskelija-asuntosäätiöltä, Studierendenwerkiltä. Ennen tätä hakuprosessi oli myös sisältänyt paljon lomakkeiden ja asiakirjojen lähettämistä ja allekirjoittamista (joka ei muuten loppunut tänne päästyänikään... Saksa on hyvin byrokraattinen maa). Kuitenkaan en saanut asuntoa ennen Stuttgartiin saapumistani ja asunnon hakeminen ja saaminen myös yksityisiltä markkinoilta osoittautui erittäin haastavaksi. Asunnon hausta taidan kirjoittaa ihan erikseen myöhemmin, sen verran se vaivannäköä vaati.

Pakkaamiseen kyselin paljon vinkkejä ystäviltäni, jotka ovat opiskelleet ulkomailla aiemmin. Otin mukaan vain tarvittavat ja esimerkiksi lempivaatteeni, joita ilman en halunnut lähteä. Shampoot ym. ostin täältä. Selvisin matkaan yhdellä isolla matkalaukulla, joka painoi vähän päälle 22 kiloa sekä repulla, jossa kuljetin esimerkiksi 15 tuumaisen läppärini. Tiesin myös, että tulen Suomeen jouluksi, joten minulla on mahdollisuus tuolloin tuoda tavaraa pois ja ottaa paksumpaa vaatetta mukaan.
Huh, nyt sitä sitten ollaan täällä! Minulla on ikävä rakkaita ihmisiä Suomessa (kuten myös ruisleipää sekä Turun sinappia), mutta uskon, että tästä tulee aikamoinen seikkailu.

Bis bald!

♥ Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksalaista joulutunnelmaa

Voihan, miten aika on mennyt nopeasti viimeiset viikot! Opintojen kanssa on pitänyt kiirettä, mutta välissä ollaan nautittu saksalaisesta j...