sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Ensimmäiset viikot Stuttgartissa

Hallo alle!

Ja tervetuloa lueskelmaan parista ensimmäisestä viikostani täällä Stuttgartissa! 
Saavuin siis Stuttgartiin maanantaina 2.10. junalla, koska lensin ensin Helsingistä Frankfurtiin. Lennot Frankfurtiin ovat nimittäin yleensä halvempia ja matkustusajassa ei ollut suurta eroa verrattuna lentoihin Stuttgartiin. Junalipunkin ostin etukäteen täältä, jolloin maksoin siitä vain 20 euroa. Paikan päältä ostettuna hinta on yleensä kolminkertainen, 60 euroa.

Olin ilmoittautunut etukäteen buddy-ohjelmaan, jolloin minua vastassa Stuttgartin hauptbahnhofilla oli buddyni, jonka kanssa menimme käymään Vaihingen-kampuksella, jotta saisimme paperihommat, kuten yliopistoon kirjautumisen, opiskelijakortin tilauksen yms. eteenpäin. Harmiksemme kansainvälinen toimisto eli IZ oli kiinni johtuen tiistain pyhäpäivästä, joten päädyimme vain tutkimaan, missä vaiheessa olin muodollisuuksien kanssa ja hän antoi minulle paljon hyviä vinkkejä niin asunnonhakuun kuin yliopistoon rekisteröitymiseen ja kurssi-ilmoihin. Saksassa aukioloajat ovat muuten hassuja, kannattaa aina tarkistaa ennen kuin menee paikan päälle, onko toimisto/kauppa auki!

Tosiaan seuraavana päivänä eivät kaupatkaan olleet auki, mutta ystäväni, joka majoittaa minua väliaikaisesti vei minut katsomaan viinitarhoja ja kävimme myös Bad Cannstattin alueella. Tässä muutamia kuvia tuolta lämpimältä tiistaipäivältä...

Stuttgartin vanhin asuintalo vuodelta 1463Ekalla viikolla Stuttgartissa oli meneillään myös Volksfest, joka on samanlainen tapahtuma kuin
Münchenin Oktoberfest. Kävimme yhdysvaltalaisen kaverini kanssa paikan päällä ja totta kai meillä oli Dirndl-mekot päällä, kuten perinteeseen kuuluu. ;-)

Currywurstia ja radleria 

Viime viikonloppuna osallistuin buddy-ohjelmaan kuuluvaan Hike around Stuttgart -tapahtumaan, jossa tutustuin moniin muihin vaihtareihin. Vaelsimme Stuttgartin kauniissa metsissä, joista avautui näkymä kaupungille.
Seuraavalla viikolla kävimme myös erään infotapahtuman jälkeen ihmettelemässä Schlossplatzia sekä paikallista shoppailukatua Königstraßea. Hauptbahnhofin sisällä pääsee myös ylimpään kerrokseen, josta avautuu näkymä yli kaupungin.
Hbf - Tänne voi tuoda myös oman lukon <3


Nämä pari viikkoa sisälsivät myös muutaman infotapahtuman ja AEGEE:n järjestämiä tapahtumia, kuten Sprachkafén, jossa ideana oli opettaa omaa kieltä toisille ja oppia itse puhumaan muita kieliä. Lähinnä puhuimme kuitenkin englantia ja saksaa keskenämme. Tutustuin ekoilla viikoilla myös ruotsalaiseen tyttöön, jonka kanssa puhumme välillä ruotsia. Oikeastaan kaikki kielet, joita osaan ovat olleet täällä käytössä, sillä olen tutustunut myös suomalaiseen vaihtareihin ja välillä olen kielten kanssa aivan sekaisin. Etenkin väsyneenä esimerkiksi suomea puhuessani, saattaa väliin tulla englanninkielisiä täytesanoja ja saksa puhuessani jokin sana tulee ruotsiksi... Mikä on toisaalta oikeastaan vain hassua. :-D AEGEE järjesti myös ensimmäiset tervetuliaisbileet viime keskiviikkona paikassa nimeltä Schräglage. Luulenpa, että paikka on yksi opiskelijoiden kantapaikoista, kuten Oulussa niin tuttu Kaarlenhovi.

Täällä Stuttgartissa on myös eläintarha Wilhelma, jossa kävimme lauantaina kiertelemässä. Tämä viikonloppu on ollut kyllä hellettä täynnä ja näin suomalaisena pelkäsin, että poltan itseni. En osannut yhtään varautua, että täällä olisi lokakuussa hellettä, joten kesävaatettakaan ei tullut paljoa otettua mukaan. (=hyvä syy shoppailla ;-))Tässäpä hieman kuulumisia, palaillaan taas!
Tschüs!

♥ Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksalaista joulutunnelmaa

Voihan, miten aika on mennyt nopeasti viimeiset viikot! Opintojen kanssa on pitänyt kiirettä, mutta välissä ollaan nautittu saksalaisesta j...